PRIRODNO DO LICA BEZ BORA:
Tretman Gotov Tokom Pauze Na Poslu

Želite da vašem licu date novu svježinu, izgledate mlađe i odmornije, ali se bojite raznih tretmana koji se okolo nude, a u koje niste sigurni ?

Zapamtite ove dvije riječi: Hijarluronski fileri

Prirodan preparat, zaboravite na silikone

Hijaluronska kiselina je prirodna stvar koja ima vrlo značajnu ulogu u stvaranju izvanstaničnog prostora kože i jako je važna u održavanju potrebne količine vode u koži, te u procesu cijeljenja kože.
Hijaluronski dermalni fileri su bio-kompatibilni sa našim organizmom te se jednostavno biološki razgrađuju u tijelu na potpuno siguran i prirodan način.

Oni se, za razliku od silikonskih dermalnih filera koji su se ranije upotrebljavali, ne zadržavaju u tijelu i nisu permanentni, nego u potpunosti nestaju iz tijela kada se apsorbiraju. Njihov učinak, s druge strane, puno je dugotrajniji.

Hijaluronski dermalni fileri proizvode se u laboratorijskim uslovima biotehnološkim procesom, a dolaze u obliku prozirnog, sterilnog gela.

S obzirom na to da nisu životinjskog porijekla kao što su to silikonski dermalni fileri, nije ih potrebno testirati na alergije, tj. sve nuspojave i alergijske reakcije vrlo su rijetke.

Bore oko očiju, usana i bore na licu biće vaša prošlost

Hijaluronski fileri za lice, odnosno dermalni fileri, koriste se za popunjavanje bora lica, kao što su bore oko očiju i bore oko usana, za izglađivanje linija na području lica, te vraćanje prirodnih kontura lica.

Dermalni fileri su prirodan i izrazito učinkovit način za pomlađivanje kože, a na bazi su hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u našem organizmu.

Ovi fileri nadomiještaju upravo tu izgubljenu prirodnu hijaluronsku kiselinu i elastičnost kože lica, služe za popunjavanje bora, omekšavaju grube linije i bore lica, eliminišu podočnjake i podižu upale obraze, a mogu se koristiti i za popunjavanje i povećanje usana.

Kada rezultati mogu viti vidjljivi ?

Dermalni fileri ODMAH vraćaju sjaj i mladolikost vašoj koži, te revitalizuju vaše lice, te su efekti ovog tretmana odmah i vidljivi.

Starosna granica

Tretmanu hijaluronskim filerima mogu pristupiti sve osobe kod kojih su se počele pojavljivati prve izraženije bore na licu, kao npr. bore oko usta (pušačke bore), oko očiju, ili nazolabijalne bore.

Prema tome, nema određene starosne granice. Kod nekih osoba bore se mogu pojaviti u puno ranijoj dobi, već u kasnim dvadesetim godinama, a kod nekih puno kasnije.

Mnogo faktora utiče na pojavu bora, a neki od glavnih su genetika i način života. Nekvalitetan san, nedovoljno sna, pušenje, izloženost stresu i umor utiču na prijevremeno stvaranje bora i čestih podočnjaka.

Koliko je bolna procedura ?

Mnogi fileri dolaze sa anestetikom koji pomaže u smanjenju bola i ukoliko je potrebno, aplikuje se topikalna anestetička krema prije izvođenja procedure.
Većina pacijenata smatra ovaj tretman prilično bezbolnim i podnošljivim.

Kvalitet filera

U našoj poliklinici odlučili smo se za najkvalitetnije, vrhunske dermalne filere koji svojim sastojcima omogućavaju da vaše lice ponovno dobije i zadrži svoj prirodan izgled i konture.

Uz učinkovite i sigurne dermalne filere, najmodernije metode i tehnike njihove primjene, kao i profesionalan tim iskusnih stručnjaka, vaše lice će ponovno zasjati, stoga nam se sa sigurnošću možete obratiti.

Svaki pacijent dobija personalizovani pregled i tretman, a naše osoblje vam je dostupno u svakom trenutku.

Uspješno radimo sledeće tretmane:
N

tretiranje bora od nosa prema usnama (nazolabijalne bore)

N

tretiranje bora oko usana (perioralne bore – pušačke bore)

N

tretiranje bora na spoljnoj strani očiju (periorbitalne bore)

N

vrećice ispod očiju

N

oblikovanje upalih obraza

N

lifting jagodica

N

lifting cijelog lica

N

povećanje usana

N

vraćanje prirodnih kontura lica

Tretman hijaluronskim filerima traje manje od pola sata, a efekti traju naredna 4 mjeseca, a ponekad i duže od godinu dana.

Dr Josip Zekić

specijalista dermatologije i venerologije